Balenciaga

Balenciaga is een van de oudste modemerken ter wereld. Het merk is populair in de high society en onder beroemdheden. De meeste mensen zijn echter niet bekend met de geschiedenis en producten van het merk. Om dit modehuis beter te begrijpen, is onderzoek nodig.

Balenciaga 1957

Modehuizen zijn vaak gebouwd op naamsbekendheid van een oprichter of een niche-idee dat van de grond kwam. Cristóbal Balenciaga was een Spaanse ontwerper die tijdens zijn carrière de conventionele modenormen ter discussie stelde. Nadat hij voor andere modehuizen had ontworpen, begon hij in 1957 onder zijn eigen naam te ontwerpen in Parijs. Zijn ontwerpen waren praktischer en flatterender dan wat andere ontwerpers destijds aanboden. Hij veranderde ook de damesmode door de ritssluiting in dameskleding te introduceren. Als gevolg hiervan werd zijn naam geassocieerd met high-end mode.

Tegenwoordig staat Balenciaga bekend om zijn klassieke gestructureerde ontwerpen. Beroemdheden dragen vaak items uit de huidige lijn van Balenciaga tot grote rode loper-evenementen. Enkele van de meest populaire items van het merk zijn gestructureerde handtassen, klassieke jassen en glamoureuze jurken. Veel van hun ontwerpen zijn gebaseerd op de originele concepten van Cristóbal Balenciaga, omdat het bedrijf historische nauwkeurigheid in hun ontwerpen waardeert. Ze gebruiken vaak gedurfde kleuren en unieke structuren in hun kledinglijn.

Het bedrijf heeft ook een online winkel waar klanten artikelen uit het verleden en het huidige seizoen kunnen kopen. Hun huidige seizoen loopt van oktober tot januari met een pre-lente collectie van januari tot mei. Elk seizoen heeft verschillende subcollecties met verschillende thema’s en stijlen voor verschillende smaken. Hun subcollectie van het resort bevat bijvoorbeeld stukken die ideaal zijn voor buitenactiviteiten zoals varen of picknicken. Het bedrijf brengt ook elk jaar verschillende capsulecollecties in beperkte oplage uit met unieke ontwerpen die nergens anders in hun assortiment te vinden zijn.

Modeontwerpers over de hele wereld kijken op naar Balenciaga als zowel een trendsetter als een legacy-merk. Velen geloven dat Balenciaga zichzelf opnieuw heeft uitgevonden sinds het in 2012 weer onder een nieuwe eigenaar kwam. Het merk heeft sindsdien aan kracht gewonnen dankzij zijn authentieke ontwerpen en sterke marketingstrategieën. Hun populariteit onder beroemdheden is enorm gestegen, omdat veel sterren dezelfde outfits willen dragen als hun leeftijdsgenoten op de rode loper. Beroemdheden zoals Beyoncé, Kim Kardashian West en Emma Watson dragen Balenciaga-stukken terwijl ze voor de camera staan, waardoor ze publiciteit kunnen krijgen voor het door hen gekozen merk en tegelijkertijd hun merk promoten.

Dankzij het toegewijde team van ontwerpers, sterke marketingstrategieën en historische betekenis, Balenciaga blijft vandaag een van de beste modehuizen ter wereld. Consumenten kunnen genieten van klassieke stukken gebaseerd op het eerdere werk van Cristóbal Balenciaga of trendy items uit hun huidige lijn. Ongeacht je favoriete stijl, dit modehuis heeft voor elk wat wils als het gaat om high-end modekleding!

Scroll to Top