Bulgari

Bulgari is een beroemd sieraden- en uurwerkenbedrijf gevestigd in Rome, Italië. Het bedrijf, opgericht in 1842 door Giovanni Bulgari, is nog steeds een familiebedrijf. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een van ‘s werelds meest invloedrijke merken in de branche.

In 1842 opende Giovanni Bulgari een kleine juwelierszaak op Piazza di Spagna in Rome. De winkel was aanvankelijk succesvol, maar Giovanni worstelde in de jaren 1860 toen hij zijn huurcontract verloor vanwege zijn politieke opvattingen. Na de verhuizing van zijn bedrijf naar de Via dei Coronari, nam Giovanni’s zoon, Sotirio, de leiding over het bedrijf over na de dood van zijn vader in 1874. Onder leiding van Sotirio floreerde het bedrijf en breidde het zijn productlijn uit. In 1889 werd het bedrijf omgedoopt tot “Fabbrica Giovanni Bulgari” en begon het horloges en sieraden te maken. In 1904 werd de zoon van Sotirio, Costantino, de president van het bedrijf en veranderde de naam in “Bulgari”.

Familiebedrijf Bulgari

Het bedrijf is sinds de oprichting een familiebedrijf gebleven en wordt nu geleid door Giovanni’s achterkleinzoon, Paolo Bulgari. Hoewel hij er niet mee begon, heeft Paolo sindsdien een integrale rol gespeeld om het bedrijf in leven te houden met zijn ondernemersgeest. In de vroege jaren 1900 breidde Costantino het hoofdkantoor van het bedrijf uit met een showroom, administratieve kantoren en productiefaciliteiten. Tegen 1912 was Bulgari uitgegroeid tot een van Europa’s meest succesvolle sieradenfabrikanten. Nadat de Tweede Wereldoorlog in 1945 was geëindigd, introduceerde Costantino metalen horlogekasten die de houten horlogekasten vervingen die in oorlogstijd moeilijk te verkrijgen waren. Als zodanig schoot de verkoop omhoog en maakte Bulgari snel een van ‘s werelds meest prominente horlogefabrikanten.

Tegenwoordig heeft Bulgari een groot wereldwijd marktaandeel en wordt het gewaardeerd op meer dan $ 6 miljard. Het succes wordt grotendeels toegeschreven aan visionaire leiders zoals Giovanni en Sotirio, die luxeproducten creëerden die mensen wilden kopen. In tijden van economische depressie, zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog, toonden ze ook flexibiliteit door hun producten over te schakelen op schaarse materialen die voor klanten gemakkelijker te verkrijgen waren. Daarnaast heeft Paolo geholpen de positie van Bulgari op de markt te verstevigen door nieuwe producten te innoveren die jongere klanten aanspreken en toch de loyaliteit van oude klanten behouden. Deze nieuwe items zijn onder meer smartwatches en zonnebrillen met unieke ontwerpen waarmee ze zich onderscheiden van andere merken.

Hoewel het hoofdkantoor momenteel is gevestigd in Largo Goldin 80 Rome, Italië CEP 00185, is Bulgari een wereldberoemd merk dat vandaag de dag nog steeds populair is dankzij groot leiderschap door de jaren heen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van horloges en sieraden met de nadruk op hoogwaardig vakmanschap en innovatieve ontwerpideeën die een breed scala aan consumenten aanspreken, van royalty’s tot gewone mensen.

Scroll to Top