Burberry

Burberry, opgericht in 1856, is een van de oudste luxe modemerken ter wereld. Het merk heeft een rijke geschiedenis en is nog steeds sterk dankzij de innovatie van de oprichter. Oorspronkelijk creëerde hij waterdichte stoffen die een revolutie teweegbrachten in regenkleding. Tegenwoordig is Burberry uitgebreid met confectiekleding en accessoires. Het voert ook verschillende filantropische programma’s uit om zijn high-end merk te promoten.

Thomas Burberry

Thomas Burberry richtte zijn gelijknamige bedrijf op nadat hij als kleermakersleerling had gediend voor een in Londen gevestigde outfitter. Tijdens zijn tijd daar merkte hij dat de klanten van de outfitters moeite hadden om er modieus uit te zien terwijl ze tijdens een regenbui op hun paarden naar huis reden. Om dit dilemma op te lossen, creëerde Burberry een waterafstotende stof die de renners droog en warm hield op weg naar huis van de stortbui van de modeshow. Sindsdien is het merk synoniem geworden voor regenjassen en andere accessoires voor bovenkleding. Tegen 1917 was Burberry begonnen met de verkoop van confectiekleding en accessoires om zijn bereik buiten regenjassen uit te breiden. In 2001 promoveerde Burberry Christopher Bailey tot Creative Director en CEO. Hij trok het merk weer in de schijnwerpers door avant-garde ontwerpen te maken en spraakmakende catwalkshows te organiseren. Bailey introduceerde ook seizoenscollecties om te voorkomen dat klanten jaren moeten wachten tussen aankopen. Deze strategie hielp Burberry’s omzet te verhogen tot $ 2 miljard in 2015.

Bailey was een integraal onderdeel van het promoten van goede doelen door middel van Burberry-evenementen en donaties. Zo schonk hij meer dan 200 stukken van de show in Peking in 2011 ter ondersteuning van de lancering van een tentoonstelling in het Chinese Nationale Museum van China. In 2013 lanceerde Bailey “We Are Positive” om mensen bewust te maken van hiv- en aidspositieve personen die gestigmatiseerd zijn in Afrika en Azië. In 2017 werd Bailey erkend voor zijn bijdragen aan de mode-industrie toen hij lid werd van Her Majesty’s Most Honorable Privy Council in Groot-Brittannië.

Sinds de oprichting, meer dan 150 jaar geleden, is Burberry relevant gebleven door zijn productaanbod en liefdadigheidsinspanningen uit te breiden. Het bedrijf heeft in de loop van zijn geschiedenis verschillende slimme zakelijke beslissingen genomen onder leiding van Thomas Burberry en Christopher Bailey. Zolang de modetrends positief blijven, lijkt het waarschijnlijk dat dit iconische bedrijf nog vele jaren zal blijven bloeien!

Scroll to Top