Cartier

Er zijn veel bekende merken over de hele wereld, maar slechts een paar hebben internationale bekendheid verworven. Een daarvan is Cartier, dat internationale bekendheid verwierf met zijn exclusieve luxeproducten. Mensen uit alle lagen van de bevolking herkennen het merk. Het bedrijf heeft echter moeilijke tijden doorstaan ​​en is nu sterker dan ooit. Hier bespreken we de geschiedenis, producten en diensten die door dit beroemde merk worden aangeboden.

Oprichting cartier in 1847

Cartier werd in 1847 opgericht door horlogemaker Abraham-Louis Cartier. Het merk richtte zich aanvankelijk op het produceren van hoogwaardige horloges, sieraden en andere aanverwante artikelen. naar tijdwaarneming. Het bedrijf heette aanvankelijk Boucheron & Co., maar kreeg later de naam van de oprichter na zijn dood. Aanvankelijk produceerde het merk zakhorloges voordat het in 1912 met de productie van polshorloges begon. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de productie onderbroken omdat het bedrijf gedwongen werd militaire uitrusting voor de geallieerden te produceren. Na de oorlog werd de productie hervat en uitgebreid met de introductie van klokken, sieraden, parfums en andere artikelen.

Tegenwoordig staat Cartier wereldwijd bekend om zijn sieraden, horloges en geuren. Het bedrijf heeft boetieks in grote steden over de hele wereld en is sterk aanwezig op sociale-mediaplatforms zoals Facebook en Instagram. Naast het produceren van hoogwaardige artikelen voor rijke klanten, biedt Cartier ook geselecteerde stukken tegen gereduceerde prijzen via hun “Ever” productlijn. Hierdoor kunnen meer klanten dit luxe merk ervaren zonder de bank te breken. Het succes van dit merk kan worden toegeschreven aan zijn getalenteerde kunstenaars en ambachtslieden, die wereldwijde erkenning hebben gekregen voor hun werk.

In de loop der jaren heeft Cartier een sterke bedrijfsidentiteit opgebouwd, gebaseerd op een rijke Franse cultuur. Hun ontwerp is klassiek en innovatief tegelijk met strakke lijnen en geometrische vormen die een beroep doen op moderne gevoeligheden. Als gevolg hiervan hebben hun producten een universele aantrekkingskracht die culturen en regio’s overstijgt. Veel kunstenaars uit verschillende landen gebruiken zelfs elementen van de ontwerpen van dit merk in hun werk – een bewijs van hun vaardigheid en creativiteit. Naast het produceren van hoogwaardige merchandise voor hun klanten, ondersteunt het bedrijf ook verschillende goede doelen over de hele wereld, wat bijdraagt ​​aan hun reputatie als een betrouwbaar luxemerk.

Hoewel het meer dan 150 jaar geleden uit moeilijke tijden kwam, vandaag is Cartier sterker dan ooit dankzij bekwame ambachtslieden en een toewijding aan kwaliteitsproducten. Van horloges en sieraden tot merkkleding en geuren, dit merk spreekt alle lagen van de bevolking aan dankzij zijn rijke erfgoed en prachtige ontwerpen. Hun filantropische inspanningen helpen hen ook om goodwill bij hun klanten over de hele wereld te behouden.

Scroll to Top