De nieuwe elektrische Porsche Macan in 2024

In 2024 zal Porsche een volledig elektrische versie van hun SUV-model uitbrengen, de Macan. Als verlengstuk van hun duurdere lijn wordt dit voertuig beschouwd als een SUV-versie van de Taycan. Iedereen die geïnteresseerd is in dit model zal waarschijnlijk zijn zoektocht beginnen bij Porsche.

Het elektrische Macan-model wordt naar verwachting volgend jaar uitgebracht. Op het moment van schrijven zijn de prijzen nog niet bekend. Het conventionele Macan-model kost ongeveer 100.000 euro; een turbo versie is inbegrepen met 265 pk. De GTS-versie kost zo’n 145.000 euro extra.

De nieuwe elektrische SUV van Porsche is interessant vanwege de verbeteringen die zijn aangebracht aan de oplaadtechnologie voor PPE – of Premium Platform Electric. Door het opladen van PBM’s kan de batterij tot 270 kilowatt ontvangen, waardoor de batterij in minder dan 25 minuten van 5% naar 80% wordt opgeladen.

Nieuwe accu

Het PBM-platform is de basis waarop de auto is gebouwd. Het bevat alle batterijen en bijbehorende technologie die nodig zijn voor een auto. Door een complete oplossing te bieden, kunnen PBM de productie standaardiseren en de kosten verlagen. Het stelt PPE echter ook in staat om een ​​prestatieverbeterd platform te bieden.

Met het PPL-platform kan een auto worden ontworpen met RWD – achterwielaandrijving – of AWD – vierwielaandrijving – met een enkele motor of twee motoren. Het maximaal haalbare vermogen met een PPL-platform is 637 pk, 475 kilowatt of 475 kilojoule.

Het PBM-systeem is te vinden in Audi-auto’s zoals de A6 e-tron en Q6 e-tron. Deze auto’s hebben naar verwachting een actieradius van 700 kilometer, veel meer dan traditionele elektrische auto’s.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top