Gucci Beauty opent zijn eerste winkel in Singapore

Gucci Beauty heeft zijn eerste winkel geopend in het chique ION Orchard-winkelcentrum in Singapore, waar merken als Maje, Prada en Longchamp te vinden zijn.

Gucci Beauty Shop Singapore

Coty’s CEO (Gucci’s wereldwijde schoonheidslicentiegever) en Gucci’s CEO Marco Bizzarri woonden de grote opening van de winkel bij. Gucci’s eerste schoonheidsboetiek verkoopt de geur- en make-upcollecties van het merk, inclusief de onlangs gelanceerde blush-lijn, evenals een handvol huidverzorgingsproducten. De lancering van de winkel is geen toeval voor Gucci, dat worstelt om weer op het goede spoor te komen.

Luxegroep Kering

Drie weken geleden maakte de luxegroep Kering (eigenaar van Gucci) haar resultaten over het derde kwartaal bekend, met een organische groei in de enkele cijfers voor het vlaggenschip van de groep. Van juli tot september bereikte de omzet van Gucci 2,58 miljard euro, een stijging van 9% op jaarbasis. Het merk, dat meer dan de helft van Kering’s totale omzet genereert, presteerde slechter dan de andere merken van de groep, zoals Saint Laurent, dat tijdens de periode met 30 procent groeide.

Het Italiaanse bedrijf kan ook rekenen op het dynamische beautysegment, omdat het zich wil gaan focussen op meer klassieke producten en specifieke categorieën wil ontwikkelen zoals herenkleding en tassen om het herstel te versnellen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top