Gucci

Gucci is een Italiaans modemerk opgericht door Guccio Gucci in Florence in 1921. Het is een van de meest bekende modemerken ter wereld, dankzij zijn elegante en verfijnde ontwerpen. Wat dit merk nog interessanter maakt, is dat Gucci een soortnaam is geworden voor veel producten. De naam ‘Gucci’ is synoniem geworden voor veel andere dingen dan mode. In feite is het nu een populaire bijnaam voor honden!

Ontstaan Gucci

Gucci floreerde in de jaren zestig nadat de oprichter besloot er een modemerk van te maken. Hij reisde door heel Europa om lederwaren van hoge kwaliteit te vinden en bewerkte ze tot prachtige items. Het merk groeide toen snel omdat mensen dol waren op de modieuze nieuwe items. De naam werd zo bekend dat het een verzamelnaam voor veel dingen werd. In feite begonnen mensen de naam ‘Gucci’ te gebruiken als bijnaam voor hun geliefde honden! Dit gebeurde omdat mensen hun honden dezelfde bijnaam gaven als aan hun favoriete modemerk. Gucci is tegenwoordig een van de beroemdste merken ter wereld. De naam ‘Gucci’ staat nu synoniem voor modeartikelen van hoge kwaliteit – net als zijn hoogtijdagen. Het bedrijf werd in 2013 gekocht door Kering, een Frans bedrijf, voor $ 2 miljard USD. Deze verkoop heeft Gucci geholpen om nog meer te groeien en een van de beste modemerken te worden die er zijn. Het bedrijf produceert nog steeds hoogwaardige artikelen met luxe designs. Fans van dit merk zijn bereid veel geld te betalen voor deze artikelen en steunen een van de grootste modemerken van onze tijd.

Velen beschouwen Gucci als een van de meest gekopieerde modemerken die er zijn. Dit komt omdat de naam ‘Gucci’ synoniem is geworden voor luxe artikelen en hoogwaardig vakmanschap – net als zijn producten. Andere bedrijven zoals Louis Vuitton hebben ook variaties op de naam die ze gebruiken als algemene term voor hun eigen producten; maar mensen associëren deze items nog steeds met Gucci, omdat ze daar hun idee in de eerste plaats hebben gekregen. Het is veilig om te zeggen dat Gucci een enorme impact op de samenleving heeft gehad sinds het andere bedrijven inspireerde om zijn succes na te bootsen door imitatie.

Gucci is synoniem geworden voor luxe en klasse sinds het oorspronkelijk andere bedrijven inspireerde om imitaties van zijn producten te maken . Ze wilden profiteren van het succes dat Gucci had, maar ze konden hun ontwerpen niet exact kopiëren, dus kopieerden ze hun naam. Mensen weten dit en associëren nog steeds hoogwaardige producten met Gucci, wat hen heeft geholpen om nog meer te groeien als een gerenommeerd modemerk.

Scroll to Top