Lancôme

Lancôme is een Frans cosmeticamerk dat bekend staat om zijn huidverzorgings- en make-upproducten. Het is eigendom van L’Oréal en is een van de meest populaire merken wereldwijd. De naam van het bedrijf is een combinatie van de Franse woorden voor januari, l’hiver en maart, le printemps. Dit verwijst naar de maanden waarin de oprichters hun bedrijf begonnen – ze wilden een merk creëren dat hun klanten lente zou brengen wanneer ze dat het meest nodig hadden.

Lancome 1950 opgericht

Francois Dufosse en Armand Petitjean richtten in de jaren twintig Lancôme op in Parijs. Het heette oorspronkelijk La Maison de la Rose, maar werd in 1950 omgedoopt tot Lancôme. Het merk verkocht zijn producten aanvankelijk in zijn eigen winkels voordat het besloot ze in warenhuizen beschikbaar te maken. Deze beslissing bleek een winstgevende te zijn, aangezien de verkoop omhoogschoot. In de jaren zestig was Lancôme het belangrijkste luxemerk in Frankrijk geworden.

Lancôme is internationaal bekend geworden vanwege het produceren van producten van hoge kwaliteit. Het richt zich op anti-aging huidverzorgingsproducten die zijn ontworpen voor zowel mannen als vrouwen. Door uitgebreid onderzoek en ontwikkeling creëert het bedrijf zijn producten met de grootste precisie. Hun producten worden ook streng getest om de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen te garanderen. Met zulke hoogwaardige cosmetica is het geen wonder dat Lancôme een van ‘s werelds meest geliefde merken is geworden.

Lancôme werkt vaak samen met andere merken om submerken onder hun naam te produceren. Ze werkten bijvoorbeeld samen met Sephora om Juvia te lanceren – een cosmeticalijn die zich richt op mensen van kleur. Ze zijn ook een samenwerking aangegaan met Revlon om een ​​lijn nagellakken te creëren, genaamd Virtuosa. Het bedrijf heeft verschillende succesvolle submerken onder hun paraplu, elk gericht op specifieke demografie. Hierdoor heeft Lancôme haar activiteiten met succes uitgebreid en toch haar oorspronkelijke identiteit als cosmeticamerk voor iedereen behouden.

Als een van de toonaangevende cosmeticamerken wereldwijd, bewijst Lancôme dat producten van goede kwaliteit uw bedrijf kunnen helpen slagen. Ze hebben hun cosmetische producten met succes op de markt gebracht voor zowel mannen als vrouwen door middel van uitgebreid onderzoek en ontwikkeling. Verder heeft het bedrijf samengewerkt met andere merken om submerken onder hun naam te produceren; deze strategie heeft uitstekend gewerkt voor hen, aangezien elk submerk zich op een specifiek consumentenbestand richt. Met zoveel succesvolle merkstrategieën achter de rug, is er geen reden waarom het bedrijf het de komende jaren niet goed zou blijven doen!

Scroll to Top