Louis Vuitton

Louis Vuitton is een wereldberoemd luxemerk dat gespecialiseerd is in reisartikelen en accessoires. Het bedrijf wordt het meest herkend door hun klassieke monogrampatroon, dat ze sinds de oprichting hebben gebruikt. Louis Vuitton is een van de meest populaire merken ter wereld, vooral bij beroemdheden. Mensen houden van hun iconische ontwerpen en de manier waarop ze rijkdom en status uitdrukken.

Oprichter Louis Vuitton

De oprichter van Louis Vuitton zag zijn bedrijf als een ‘koninklijk rijtuig’ voor de adel. In het begin waren mensen erg sceptisch over het kopen van dergelijke hoogwaardige goederen – zo erg zelfs dat het merk binnen de eerste 10 jaar faalde. Toen mensen echter Louis Vuitton-artikelen begonnen te kopen, begon het bedrijf grip te krijgen. Ze begonnen ook andere luxemerken over te nemen om zichzelf vooruit te helpen. Uiteindelijk werd Louis Vuitton synoniem met luxegoederen zoals het nu is. Louis Vuitton stond bekend om zijn kwaliteitsbagage en werd een wereldwijde sensatie. Ze begonnen hun bedrijf in de Rue Neuve-des-Petits-Champs in Parijs en werden meteen een hit bij de hogere klasse. Hun vroege succes maakte de weg vrij om internationaal uit te breiden. Ze openden boetieks in heel Europa en sprongen uiteindelijk over de vijver naar Amerika. Louis Vuitton was zelfs een van de eerste bedrijven die rechtstreeks aan consumenten verkocht om wederverkopers te vermijden. Deze aanpak verhoogde hun verkoop enorm en bevestigde hen als een wereldwijd merk.

Het bedrijf maakt nu een breed scala aan producten en is een van de meest populaire luxemerken ter wereld. Ze maken alles van handtassen, schoenen, reiskoffers en zelfs juwelendoosjes. Naarmate de technologie vorderde, begon Louis Vuitton portefeuilles, tassen voor laptops en Bluetooth-luidsprekers te produceren. Hoewel het kernconcept van het merk nog steeds gebaseerd is op kwaliteitsbagage, zijn ze uitgegroeid tot andere ideeën die mensen willen. Dit heeft geleid tot een enorme toename van de verkoop van Louis Vuitton in de afgelopen decennia – op zijn zachtst gezegd!

Hoewel Louis Vuitton tegenwoordig wordt geassocieerd met royalty’s, was het in eerste instantie bedoeld voor commercieel gebruik door reizigers. Nadat ze commercieel succes hadden gevonden door middel van kwaliteitsproducten, lanceerden ze verschillende submerken om de verkoop nog verder te vergroten. Hoewel Louis Vuitton oorspronkelijk gericht was op reisartikelen, maakt hij nu producten voor bijna elke denkbare consumentenbehoefte. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat ze een van de meest herkenbare luxemerken in de geschiedenis zijn geworden.

Scroll to Top