Luxe en mode worden geconfronteerd met een geografische verschuiving

De aanhoudende geopolitieke conflicten in Oekraïne, de nasleep van een pandemie en de algemene angst voor een recessie hebben veel industrieën ontwricht. Een daarvan is de luxemarkt, die recentelijk chronische instabiliteit kende. Als gevolg hiervan moesten veel luxebedrijven hun verkooppunten heroverwegen en hun geografische locaties wijzigen. Dit was te zien tijdens de Milano Fashion Global Summit die plaatsvond op 25 oktober 2022.

Azie gaat meer inzetten op Luxe

Nieuwe merken zijn te vinden in Azië, zoals het AMI in Parijs. Met hun merken zetten ze in op Azië.

IMI, een Italiaans investerings- en bankbedrijf, is van mening dat China in de nabije toekomst een bedreiging zal vormen voor de wereldeconomie. Het gaat uit van een eencijferige groei voor 2019, in tegenstelling tot een groei met twee cijfers voor de voorgaande 2 jaar. Bovendien verklaarde Francesca Diviccaro, hoofd van de retail- en luxesector, dat de verkoop in juli en augustus dit jaar piekte. Ook denkt ze dat de recordverkoop in 2020 weer zal worden verbroken.

Tegen 2025 zal China’s grootste luxemarkt de tweede plaats innemen na Frankrijk in termen van aantallen verkochte exemplaren. Dit is te wijten aan de jongere generatie die opgroeit in schijnbare welvaart, evenals de toegenomen vestigingen in tweederangssteden – trends die Jean-Marc Duplaix, Chief Financial Officer van Kering, opmerkte tijdens de publicatie van hun kwartaalresultaten.

China en sterke economie

Ontwerpersduo Alfonso Dolce & Gabbana gelooft dat het herstel van de schade aan de Chinese economie tussen de zes maanden en een jaar zal duren. Als dit eenmaal is bereikt, anticiperen ze op een ander nieuw China met een krachtigere economie, een die meer representatief is voor zijn mensen en cultuur. Dit nieuwe tijdperk zal een nieuw gevoel van verbondenheid voor het publiek teweegbrengen door middel van een gedeelde droom en levensstijl. Dit zal resulteren in producten van hogere kwaliteit voor de consument die niet langer een specifiek product hoeven te kopen. In plaats daarvan kopen klanten een ervaring met het product.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top