Luxe merken gaan steeds meer werken op de blockchain

Blockchain-technologie is de kern van de crypto-industrie. Het is een gedecentraliseerde methode voor gegevensopslag die voor het eerst werd geïntroduceerd met Bitcoin (BTC). Er zijn veel mogelijke use-cases voor blockchain-technologie, ook in de luxemarkt.

In 2019 lanceerde de luxegoederengroep LVHM samen met Microsoft een blockchain genaamd Aura, die enerzijds de productgeschiedenis in kaart brengt en anderzijds zorgt voor authenticiteit. De bekende merken onder LVMH zijn Moët & Chandon, Dom Perignon, Christian Dor, Louis Vuitton enzovoort.

Blockchain verbetert de traceerbaarheid

LVHM richt zich op het stimuleren van de trend naar meer duurzaamheid in de mode-industrie en het helpen van leden bij het verbeteren van de traceerbaarheid van producten via blockchain. Louis Vuitton Moët Hennessy of Moët Hennessy Louis Vuitton (binnenkant) (LVMH) is het grootste luxeconglomeraat ter wereld. Het Franse bedrijf, met hoofdkantoor in Parijs, is genoteerd aan Euronext Parijs en maakt deel uit van de CAC 40-index.

Welke merken dekt LVMH?

LVMH is actief in luxegoederen zoals mode en lederwaren, parfum en cosmetica, horloges en juwelen, wijn en gedistilleerd. Bekende merken onder LVMH zijn Moët & Chandon, Dom Pérignon, Christian Dior sinds 2017, Sephora, TagHeuer, Louis Vuitton, Bulgari, Kenzo, Belmond luxe hotels en meer.

OTB Group, eigenaar van bekende merken als Diesel en Maison, was een van de eerste entiteiten die zich bij LVMH aansloot. De CEO van de web3-tak van OTB Group is ervan overtuigd dat blockchain “de manier waarop we omgaan, consumeren, socialiseren en communiceren” zal veranderen.

LVMH heeft een nieuwe functie voor het netwerk geïntroduceerd, de Multi-Token Minter (MTM). Hiermee kunnen leden van LVMH slimme contracten bouwen die kunnen worden ingezet op de Aura-blockchain en op elke openbare blockchain zoals Ethereum (ETH).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top