Meta’s Quest Pro Headset combineert voor het eerst zowel echte als virtual reality-werelden. Deze VR bril is ontwikkeld door Facebook oftewel tegenwoordig genaamd Meta. Facebook gaat hier mee actief e markt op de van de Metaverse. Op dinsdag kondigde Meta Platforms de Quest Pro virtual en mixed reality-headset aan, het eerste geavanceerdere extended reality-computerapparaat dat Mark Zuckerberg heeft uitgebracht als onderdeel van zijn bedrijf.
De Quest 2-headset die momenteel populair is onder consumenten, is de Pro-versie van Meta’s Quest-headset.
Wanneer is de lancering van de Meta Quest pro
Op 25 oktober zal Meta’s Connect-conferentie headsets bevatten die de fysieke wereld van de gebruikers verbinden met hun virtuele. Voor $ 1500 kunnen consumenten het apparaat kopen, dat wordt geleverd met een kleurenafbeelding van het scherm van het apparaat waarmee consumenten kunnen communiceren.
Om Facebook om te vormen tot Meta, kondigde Mark Zuckerberg plannen aan voor een nieuw apparaat genaamd Project Cambria op hetzelfde moment dat hij de naam van zijn bedrijf veranderde. Dit werd gezien als een enorme mijlpaal voor hem, omdat het zijn bedoeling bevestigde om een gedeelde meeslepende computerervaring te creëren, de metaverse genaamd.
In 2021 investeerde Zuckerbergs Meta-eenheid miljarden dollars in het creëren van een metaverse. Begin 2019 verloren ze echter bijna $ 6 miljard. Bovendien verloor Reality Labs $ 10,2 miljard in 2021 en $ 9,9 miljard tot nu toe in 2019.
Zuckerberg beschouwde de hybridisatie van de fysieke en digitale wereld als een onbenut potentieel voor computers. Zijn toespraak bevatte video- en holografische elementen.
Wat voor voordelen heeft de Quest Meta Pro?
De Quest Pro-headset is aanzienlijk beter dan het huidige Quest 2-model van Meta, de meest populaire consumentenheadset op de markt.
Een belangrijk kenmerk van het apparaat zijn de afgelegen camera’s die een realtime 3D-stream van de omgeving uitzenden. Met deze mixed reality-functie kunnen gebruikers virtuele schilderijen op echte muren plaatsen of een virtuele bal tegen een echte tafel laten stuiteren.
Quest 2 heeft een acceptabele grijsschaalversie van zijn technologie, passthrough genaamd.
In vergelijking met andere Quest Pro-headsets voelt het nieuwe model lichter en minder omvangrijk aan dankzij de dunne lenzen en de aan de achterkant gemonteerde batterij. Dit verbetert het algehele comfort en de gewichtsverdeling bij het dragen van het apparaat.
Quest Pro-headsets van Meta bevatten trackingsensoren die de beweging van de ogen en gezichtsuitdrukkingen van de drager nabootsen. Dit creëert een realistischer gevoel van een avatar die iemand rechtstreeks aankijkt.