Midnight Rider de grootste en duurste caravan ter wereld

Kleine caravans worden steeds populairder, maar hoe meer vreugd natuurlijk in de VS. Daar wordt een caravan van 23.000 kg en 21,25 meter lang geveild.

Een zwarte caravan met de naam Midnight Rider wordt geveild bij Barrett-Jackson in Scottsdale, Arizona. In 2004 werd de caravan door Guinness World Records uitgeroepen tot de “grootste en zwaarste aanhanger ter wereld”. Met een hoogte van 4,1 meter moet je er rekening mee houden dat deze kolos niet alle bruggen en tunnels kan passeren. Als je op vakantie gaat, heb je ook een grote aanhanger nodig.
Inhoud brandstoftank ruim 1100 liter
De caravan wordt dan ook verkocht met een 441 pk sterke trekker van het vrachtwagenmerk Peterbilt. Op een vlakke ondergrond zou de gecombineerde 90 mph moeten halen, wat neerkomt op 144 km/u. De combinatie, genaamd Midnight Rider, heeft een brandstoftank van 1135 liter en kan 3300 kilometer afleggen zonder te tanken. Genoeg om bijvoorbeeld in één adem naar Turkije te rijden.

Luxe is de norm bij de Midnight Rider

Het idee voor de luxe caravan komt van Pamela en Michael Machado in Californië. Het interieur is gebaseerd op eerdere Pullman-treinen, met name het rijtuig van de voormalige Amerikaanse president Ulysses Grant. Luxe was toen, net als nu, de leidraad van het ontwerp. Binnen is er een enorme bar, meerdere tv-schermen en drie lounges.

Biedt plaats aan 40 gasten

Het enorme gewicht is deels te danken aan het ontbreken van kunststof, fineer, poedercoating of nietjes aan de binnenkant, maar aan degelijke materialen als gepolijst messing en massief berken. Verder is de caravan voorzien van toiletten en wasbakken. Het kostte vijf mensen zeven jaar om de caravan te bouwen. Volgens Barrett-Jackson is er plaats voor veertig gasten.

Geschatte waarde: 9 miljoen euro

In september 2004 is de caravan voor het eerst in gebruik genomen. Destijds was de caravan $ 2,5 miljoen waard. De huidige eigenaar denkt dat de waarde nu verviervoudigd is. Omgerekend komt dit neer op circa 9,2 miljoen euro. De veiling vindt plaats op 28 januari.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top