Populaire rage Adidas Yeezy schoenen ten einde

Adidas beëindigde zijn samenwerking met Kanye West, ook bekend als Ye, omdat Balenciaga zijn plek als Adidas-medewerker innam. Dat staat in het persbericht van het bedrijf. Adidas schrijft dat alle betalingen aan Yeezy en haar bedrijven per direct worden stopgezet. Als gevolg hiervan wordt ook de productie van Yeezy-items door Adidas stopgezet. Ye’s samenwerking met Adidas was om schoenen voor hen te produceren, maar die is nu geannuleerd.

Ye heeft de afgelopen maand herhaaldelijk de krantenkoppen gehaald voor controversiële uitspraken en acties. Meest recent droeg hij een T-shirt met de tekst “White Lives Matter” erop gedrukt tijdens zijn laatste Yeezy-concert. Bovendien plaatste Ye verschillende antisemitische tweets via sociale media en andere media.

Adidas veroordeelde onlangs de woorden en daden van Ye vanwege hoe gevaarlijk en onaanvaardbaar ze zijn. Dat leggen ze uit in een persbericht. Daarom besloot het bedrijf alle zakelijke relaties met hem te verbreken.

Adidas heeft de samenwerking met Ye definitief verbroken

Adidas bevestigde de samenwerking met Kanye West een dag na zijn controversiële modeshow. De aankondiging dat de samenwerking zou worden voortgezet, werd echter enige tijd uitgesteld. Dat komt omdat hun samenwerking met Ye een tijdje moeilijk voor hen was. Adidas schreef publiekelijk dat ze besloten de samenwerking met Ye te beëindigen nadat hij herhaaldelijk kritiek had geuit op de CEO van het bedrijf en de lijn van Yeezy-schoenen van Adidas. In besloten bijeenkomsten vroeg Ye om meer controle over het partnerschap, maar dit was niet succesvol.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top