Shirt Michael Jordan voor 10 miljoen verkocht

Het wedstrijdshirt van Michael Jordan werd voor meer geld verkocht dan enig ander sportgerelateerd kledingstuk in de geschiedenis. Veilinghuis Sotheby’s verkocht het shirt voor meer dan tien miljoen dollar.

Op het WK 1986 was het shirt van Diego Maradona te zien toen hij scoorde met de ‘hand van God’. Het werd verkocht voor ongeveer $ 8,4 miljoen, het duurste sportartikel ooit verkocht.

Docu Jordan op Netflix

De slotdans vertegenwoordigt het einde van een belangrijke fase van iemands leven.
In 1998 werd dit shirt gedragen tijdens de eerste wedstrijd van de NBA-finale van dat jaar. Het werd voor een recordbedrag verkocht aan een verzamelaar.

Het laatste seizoen van de Chicago Bulls met Michael Jordan en Scottie Pippen wordt als legendarisch beschouwd onder basketbalfans. In hun laatste jaar behaalden ze een ongelooflijke prestatie door de Utah Jazz in 6 wedstrijden te verslaan.

In 1998 schitterden Michael Jordan, Scottie Pippen en Dennis Rodman in de vierde wedstrijd van de finale.
Netflix bracht in 2020 een documentairereeks uit over het seizoen. Een van de onderwerpen die aan bod kwamen was de belangrijke rol van Jordan in het seizoen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat iemand 10 miljoen dollar zou betalen voor een kaartje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top