Tiffany

De naam “Tiffany” is een veel voorkomende keuze voor zowel meisjes als jongens. De meeste mensen realiseren zich echter niet dat de naam van een plaats komt – niet van een persoon. Veel mensen herkennen de naam vanwege een beroemd sieradenbedrijf. Anderen herkennen de naam vanwege populaire acteurs of actrices. Veel mensen weten zelfs niet dat “Tiffany” helemaal geen plaats is!

Ten eerste associëren veel mensen de naam ‘Tiffany’ met het beroemde sieradenbedrijf. In 1837 startte Charles Lewis Tiffany zijn bedrijf in New York City. Hij wilde zijn liefde voor de stad Tiffanys in Virginia eren. Hij wilde ook de meisjesnaam van zijn moeder eren, ‘Tiffany’. Daarom besloot hij zijn bedrijf ‘TIFFANY & Co’ te noemen.

Sieraden Tiffany

Helaas kennen veel mensen deze naam alleen van dure sieraden die door dit bedrijf worden verkocht. Het is logisch dat veel mensen hun idee krijgen van wat “Tiffany” betekent van dit bedrijf. Ze kozen deze naam immers als eerbetoon aan hun afkomst en gebruiken hem sindsdien. Maar weinig mensen realiseren zich dat Tiffany niet alleen een bedrijf is, maar ook een plaats!

Ten tweede verwijst de naam “Tiffany” ook naar een beroemde actrice genaamd Hillary Duff. Deze actrice speelde het titelpersonage in de populaire tv-show genaamd “Lizzie McGuire” van 2001-2004. Een aantal jaren nadat die show was afgelopen, bleef Duff in films en op televisieshows verschijnen als actrice en zangeres. Als zodanig kennen veel fans haar bij haar artiestennaam – “Hillary Duff” – die vergelijkbaar is met haar echte naam “Hilary Duff”.

Duff heeft sinds 2016 geen nieuwe projecten meer uitgebracht; de afgelopen jaren is ze echter nog steeds bezig. Ze is doorgegaan met het uitbrengen van muziek en is ook betrokken geweest bij verschillende liefdadigheidsactiviteiten. Als het op acteren aankomt, is ze sinds 2016 in sommige films verschenen, maar de laatste tijd houdt ze zich vooral bezig met televisieoptredens. Hoewel ze haar artiestennaam heeft laten vallen en terug is gegaan naar haar echte naam, kennen veel fans haar nog steeds als Hillary Duff – of als “Hilary Tiffany!”

Ten slotte verwijst de naam “Tiffany” ook naar een beroemde actrice genaamd Lisa T die van 1987-1995 in het tv-programma “Full House” verscheen. In deze show speelde ze Stephanie Tanner samen met haar broer – Danny Tanner – en hun beste vriend – Jesse Katsopolis – die bij hen thuis in San Francisco woonde. Stephanie stond erom bekend dat ze wrok koesterde tegen anderen als ze haar van streek maakten of boos maakten; ze stond er ook om bekend dat ze verwend werd door haar ouders en dat ze ook vaak problemen met hen kreeg!

Hoewel de meeste mensen deze naam associëren met dure sieraden uit New York City, is dat niet de enige betekenis erachter. Veel mensen noemen zichzelf ‘Tiffany’ vanwege connecties met beroemde acteurs en actrices – of vanwege beroemde figuren uit juwelierszaken. Het verband tussen deze betekenissen voor ‘Tiffany’ is op het eerste gezicht misschien onduidelijk; bij nadere inspectie wordt echter duidelijk dat er veel meer achter deze interessante naam zit dan op het eerste gezicht lijkt!

Scroll to Top