Waar vind ik de luxe winkelstraten in Amsterdam?

Amsterdam beschikt over luxe winkelstraten. Dwalen door de Amsterdamse buurten hoort bij het plezier van winkelen in exclusieve winkels. Op een paar opmerkelijke uitzonderingen na, bevinden de duurste warenhuizen zich in het centrum van de stad. Als u echter langs de favoriete plekken van toeristen gaat, vindt u populaire winkels op afgelegen locaties.

PC Hoofdstaart de straat met exclusieve merken

De straatnaam PC Hooftstraat is afgeleid van de oorspronkelijke Nederlandse naam PCHoofstraat.
De 17e-eeuwse Nederlandse toneelschrijver Pieter Corneliszoon Hooft woonde in de buurt die nu bekend staat als P.C. Hooftstraat. Sinds de jaren 70 is deze straat een toevluchtsoord voor high-end moderetailers zoals Hermes, D&G, Gucci en MaxMara; In deze straat zitten ook Hugo Boss, Ralph Lauren, Boutique Tourbillon en Max Mara. Daarnaast vind je in deze straat luxe juweliers zoals Boutique Tourbillon.

Bijenkorf Amsterdam

In het warenhuis De Bijenkorf in Amsterdam is een Gucci boutique gevestigd.

De Bijenkorf is de naam van een groep bijen die de bijenkorf van een koningin beveiligt. Deze bijen worden geleid door een specifieke verkenningsbij die leert van andere bijen om de hele korf te informeren over omringende bedreigingen voor de koningin en haar jongen.
De Bijenkorf, gelegen aan de Dam, is een urenlang winkelparadijs. Op de tweede verdieping bevinden zich grote luxe store-in-shops zoals Gucci, Hermes en Louis Vuitton. Op deze locatie zijn ook bagage, schoenen en elektronica ondergebracht.

VanBaerle Street is vernoemd naar de familie die daar woonde.
In de Van Baerlestraat vind je Fred de la Bretonière, The People of the Labyrinths en Pauw, drie bekende Nederlandse modeontwerpers. Ze maken functionele maar elegante accessoires en laarzen. Rivet Leather Bags verkoopt een verscheidenheid aan designer lederen handtassen. Maak een afspraak bij de Soap Treatment Store voor een manicure, gezichtsbehandeling of massage. U kunt er ook voor kiezen om u in de winkel te laten verwennen.

Willemsparkweg

Ga via de Willemsparkweg, een prachtige straat die door de Van Baerlestraat slingert, dieper het stadsdeel Amsterdam Zuid in. Oog in Oog is een geweldige plek om designerzonnebrillen te kopen; pas een elegante jurk bij Thalian. Edha Interieur heeft veel opdrachtgevers die houden van opvallende meubels en verlichting. Daarnaast kunnen bezoekers van de Willemsparkweg kiezen uit een aantal nabijgelegen cafés en restaurants.

De Cornelis Schuytstraat is vernoemd naar de man die er woonde.
Nieuwe outfits vind je gemakkelijk als je halverwege de Willemsparkweg de Cornelis Schuytstraat oversteekt. Bekijk French Connection voor Britse stijl en Manwood voor Amerikaanse ontwerpen. Bewonder de designerschoenen bij Shoebaloo en vind het perfecte horloge bij een van de juweliers in de buurt. U kunt ook een van de vele andere winkels in de straat verkennen.

Beethovenstraat winkels

In de stad is een straat vernoemd naar Ludwig van Beethoven.
De Beethovenstraat lijkt niet veel commerciële vestigingen te hebben in vergelijking met de Cornelis Schuytstraat ernaast. Het bevat echter een verscheidenheid aan populaire Nederlandse retailers zoals Claudia Strater of Pauw. Daarnaast zijn er speciaalzaken in de omgeving te vinden. Zowel Huize van Wely als Tromp verkopen heerlijke kaas- en chocoladelekkernijen. Maar ook leuke meubels, kleding en speelgoed vind je bij Sterre & Tijl. Wat The English Hatter betreft, het verkoopt hoeden voor vooraanstaande heren.

Diamanten of sieraden winkels in Amsterdam

Amsterdam wordt beschouwd als een van de diamanthoofdsteden van Europa. Het is de beste plek om sieraden te kopen, want u kunt hier losse diamanten kopen. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van sieraden die u buiten de winkel kunt dragen, overweeg dan om te winkelen bij Gassan of Coster Diamonds. In specifieke winkelstraten vind je oa Tiffany & Co, Cartier en Bvlgari. Heb je iets groters nodig, zoals een Rolex of Omega, ga dan direct naar de PC Hooftstraat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top