Wat is de allerduurste champagne ter wereld?

De duurste champagne ter wereld is de Heidsieck uit 1907. Tweehonderd flessen van deze champagne werden gevonden in 1997. Ze werden verkocht voor een onvoorstelbare $ 275.000 per stuk en zijn de nummer één op onze lijst. De champagne is vernoemd naar 1907, toen hij werd gebotteld. Heidsieck Diamant Bleu likeurflessen kosten veel vanwege hun hoge prijs.

Waarom kosten Heidsieck Diamant Bleu vloeistofflessen zoveel?

Een Duitse torpedoboot bracht in 1916 in de Finse Golf een boot met daarin flessen Heidsieck Diamant Bleu uit 1907 tot zinken. In 1998, toen vissers de boot herontdekten, bevatten verschillende flessen nog hun inhoud. De Heidsieck Diamant Bleu uit 1907 werd jaren later geveild en verkocht voor meer dan 2 ton per fles. Daarmee is het veruit de duurste champagne ter wereld.

Het verhaal van Heidsieck

In 1785 creëerde Florens-Louis Heidsieck het huis dat zijn naam draagt.

Dit huis is de minst bekende van de drie Heidsieck woningen. Het is in verschillende gradaties verbonden met Charles en Piper.

In 1860 begon het merk Monopole met de distributie van producten buiten Rusland. Ze kregen een keizerlijke aanduiding van het Russische hof en een koninklijke aanduiding van het Oostenrijks-Hongaarse hof.

Deze flessen leefden vóór de revolutie een onopvallend leven. In 1916 was de Russische markt gezond voor veel bedrijven, waaronder Louis Roederer en Veuve Clicquot.

Vermoedelijk werden aan boord van een Zweeds schip verschillende vaten wijn en cognac begraven samen met deze 1907 flessen Heidsieck. Een bron beweert dat de flessen bedoeld waren voor tsaar Nicolaas I, terwijl een andere zegt dat ze aan het Russische leger zijn geleverd. Een ander zegt dat ze Rusland zijn binnengesmokkeld door iemand die ze voorbij de douane wist te krijgen.

De carrière van een Duitse onderzeebootkapitein lijkt een mix van successen en mislukkingen te zijn geweest. Begonnen als het gouden kind van de Duitse marine, raakte hij snel uit de gratie nadat hij in ballingschap was gedwongen in de Oostzee. Na zijn vrijlating bracht hij per ongeluk een ander Duits schip tot zinken terwijl hij de boten van smokkelaars probeerde op te sporen. Ondanks deze blunder was hij de enige Duitse marinecommandant die per ongeluk een ander Duits schip vernietigde.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top