Wat kost het om een luxe yacht te onderhouden?

Over de hele wereld zijn er ongeveer 10.000 jachten groter dan 40 meter. Vorig jaar werden ongeveer 850 superjachten gebouwd met een totale lengte van 32.600 meter. Bovendien zijn er over de hele wereld, ongeveer 40 meter en groter, ongeveer 1000 megajachten en gigajachten.

Momenteel kan de prijs van een superjacht oplopen tot $1 miljoen per meter. Dit komt uit de kosten van maatwerk en extra apparatuur. Van de jachten worden er momenteel 75 geproduceerd door Nederlandse fabrikanten. Daarmee komt Nederland qua volume op de tweede plaats na Italië. De grote vraag wordt toegeschreven aan het feit dat superjachten worden beschouwd als een van de snelst groeiende luxeartikelen. Hun populariteit is in slechts één jaar tijd vervijfvoudigd: van slechts 15 in 2015 tot 75 in 2016.

Als je de haven van Monaco of Ibiza binnenloopt, krijg je een chique indruk van hoe het is om een ​​groot jacht te bezitten. Het bezitten van een jacht is echter net als het hebben van een stapel kleingeld – het kost veel geld. U moet rekening houden met meer dan alleen de aanbetaling van $ 1 miljoen per meter voor het superjacht. Ook moet je rekening houden met personeel, dokken, brandstof en onderhoud.

Onderhoud yacht

Eigenaars van superjachten besteden jaarlijks ongeveer 10% van de aankoopprijs van hun jacht aan het in de lucht houden ervan. Iemand die bijvoorbeeld een jacht van $ 50 miljoen kocht, zou ongeveer $ 5 miljoen per jaar moeten uitgeven om het te onderhouden.

Personeelskosten

Een grotere boot trekt meer bemanningsleden aan, waardoor de exploitatiekosten van het schip toenemen. Deckhands verdienen doorgaans tussen de $ 2.800 en $ 6.500 per maand; kapiteins kunnen nog meer verdienen met $ 6.500 tot $ 18.000 per maand. Naast het betalen van hun personeel, moeten boten ook betalen voor kindermeisjes, koks, schoonmakers en technisch personeel. Bovendien moeten extra freelancers en andere mensen worden betaald.

Brandstof

Superjachten hebben ongeveer $ 500.000 aan brandstof per jaar nodig. U kunt deze statistiek gebruiken om de intensiteit van het feit dat jachten brandstof opslurpen, te verminderen. Voeg bovendien een beetje brandstof toe voor hun kleinere boten en jetski’s.

Onderhoudskosten

Een jachtuitstraling mag niet ontbreken. Onderhoudskosten zijn een belangrijke factor om te overwegen wanneer u probeert het uiterlijk van een jacht te behouden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top