Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent (YSL) is een modehuis en designermerk dat bekend staat om zijn luxe kleding en accessoires. Het modehuis werd in 1936 opgericht door Yves Saint Laurent en Pierre Balmain. Recentelijk werd het overgenomen door de LVMH Group. De modeshows van YSL staan ​​bekend om hun extravagante karakter, waardoor ze een belangrijk onderdeel zijn van de mode-industrie.

Het modehuis van YSL is vooral bekend om zijn jurken en smokings. Hun stukken staan ​​bekend om hun gebruik van felle kleuren en vrouwelijke ontwerpen. Het merk is populair bij verschillende beroemdheden, waaronder Marilyn Monroe, Audrey Hepburn en Charlize Theron. De stukken van YSL worden ook gebruikt in verschillende films en tv-shows, zoals de Harry Potter-serie en Pretty Little Liars. Het bedrijf heeft samengewerkt met andere bekende merken, zoals Christian Dior en Louis Vuitton.

Modehuis Yves Saint Laurent

Het modehuis is vernoemd naar de oprichter, Yves Saint Laurent. Het bedrijf gebruikt een monogram “YSL” -logo om zijn achternaam weer te geven. In 1980 bracht het bedrijf zijn eerste mannengeur uit – YSL pour homme – die in de daaropvolgende 20 jaar werd gevolgd door 10 extra mannengeuren. Het bedrijf lanceerde zijn eerste damesparfum in 1989, Ysatis, gevolgd door 11 extra damesgeuren in de komende 20 jaar. In 2000 werd Yves Saint Laurent het eerste grote modehuis dat een cosmeticalijn onder zijn naam lanceerde; het omvatte foundations, lippenstiften, oogschaduw en nagellakken. Sinds 2017 heeft Yves Saint Laurent meer dan 900 winkels wereldwijd en verkoopt het producten in meer dan 100 landen.

Helaas kreeg het bedrijf in de jaren 2000 enkele tegenslagen te verwerken. In 2001 nam LVMH het merk over vanwege de afnemende gezondheid van de oprichter. Bovendien waren er veel arbeidsconflicten binnen de modehuizen van YSL, wat ertoe leidde dat een groot aantal werknemers het bedrijf aanklaagde wegens mishandeling. Het lijkt er echter op dat het weer goed gaat met het merk; in 2017 meldde LVMH dat de winst van zijn horlogebranche met 74% is gestegen ten opzichte van 2016 dankzij nieuwe verkoopstrategieën zoals pop-upwinkels en online winkelinitiatieven.

Over het algemeen is YSL een gerenommeerd high-end modehuis met een prominente geschiedenis in de industrie. Het designermerk produceert gedurfde kleding die zowel mannen als vrouwen aanspreekt. De bedrijfsnaam staat voor de oprichter, maar kan in plaats daarvan worden ingekort tot een logo met monogram. Ondanks enkele financiële tegenslagen in de afgelopen jaren, lijkt YSL klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan met zijn recente winstgroei.

Scroll to Top